Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Τα ανεβατά κουλουράκια της μαμάς!!!

Σάββατο σήμερα, ημέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης αλλά και ημέρα για να μυρίσει η κουζίνα μας γλυκιές μυρωδιές! Μας ευνοεί κι ο βροχερός καιρός, αφού μας έχει καθηλώσει στο σπίτι!!!

Από το πρωί λοιπόν μπήκα στην κουζίνα, για να ετοιμάσω τα ανεβατά κουλουράκια της μαμάς μου!!!
Ξεκινώ από το πρωί, γιατί έχουμε αρκετή ώρα αναμονής!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
1 φλιτζάνα λάδι
1 φλιτζάνα γάλα
1 φλιτζάνα ζάχαρη
3 με 4 αυγά
3 φακελάκια ξηρή μαγιά 
μαστίχα ή βανίλια και 
750γρ αλεύρι γοχ

Στο μίξερ μας χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τ'αυγά. Σε χλιαρό γάλα έχουμε διαλύσει τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι. 

Αφού έχουμε μια ζύμη που ελαφρώς κολλάει στα χέρια, την τοποθετούμε στο φούρνο μας στους 50 βαθμούς, για να ανέβει. Σε μια ώρα περίπου η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στα ταψιά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 και αφήνουμε τα κουλουράκια μας για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. 

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Φωτογραφία της Kallia Peristeri.
Κουλουράκια ανεβατά

Τα ανεβατά μας κουλουράκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ μας, το γάλα των παιδιών μας ή ακόμα μπορούν να τα κρατούν για κολατσιό στο σχολείο τους

Μερικά tips!
1. Μυρωδικά βάζετε ότι σας αρέσει. Εγώ χρησιμοποίησα σήμερα βανίλια και μαχλέπι.
2. Μπορείτε ένα μέρος της ζύμης να το ανοίξετε και να του βάλετε μερέντα κι έτσι έχετε γεμιστό κουλούρι. Ο συζυγός μου τρελαίνεται για τα γεμιστά ανεβατά κουλούρια, οπότε δε τα παραλείπω!!!
3. Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με γάλα ή αυγό για να γυαλίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips